Työn tueksi

Pienten lasten mediakasvattajille on tuotettu lukuisia hyödyllisiä aineistoja medialukutaidon kehittämiseen. Tästä listauksesta löydät niistä osan, ota rohkeasti omaan käyttöösi!

100 Oivallusta mediareppuun

Tämä materiaali sisältää 100 pienempää ja suurempaa Oivallusta, joita on ideoitu yhdessä koko Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa. Materiaali on jaoteltu varhaiskasvatussuunnitelman oppimisen alueiden mukaisesti.

Lataa materiaali (PDF)

Mediakasvatus kuuluu kuvaan varhaiskasvatuksessa

Kuuluu kuvaan –opas on KAVIn aikaisempi varhaiskasvatuksen mediakasvatusta tukeva materiaali, jonka ideat ja toimintamallit ovat edelleen hyödyllisiä ja relevantteja.

Lataa opas (PDF)

Mediakulttuuri oppimisympäristönä

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin erityisasiantuntija Saara Salomaa kertoo lasten mediakulttuurin monipuolisesta hyödyntämisestä osana mediakasvatusta varhaiskasvatuksessa.

Kielitietoinen varhaiskasvatus

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin erityisasiantuntija Saara Salomaa kertoo kielitietoisesta varhaiskasvatuksesta.

Mediataitokoulu

Mediataitokoulusta löydät paljon tehtäviä ja toimintamalleja myös varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen.  Tehtäväpankissa voit rajata hakua esimerkiksi ikäryhmien perusteella.

www.mediataitokoulu.fi

MLL – Mediakasvatus varhaiskasvatuksessa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton materiaaleja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja kotien mediakasvatukseen.

www.mll.fi

Jaa: